Events

Een wandeling in de natuur, in stilte of juist joggen door de drukte van de stad, of een wandeling op de paarse heide. Regelmatig kun je deelnemen aan leuke events. De rode draad van deze events is altijd meer in contact met jezelf komen, even stilstaan bij jou. Ze zijn altijd in een kleine groep. Een moment voor jezelf, opladen, genieten en weer vol energie.

Op diverse momenten in het jaar ben je van harte welkom om bij één van de events te zijn. In een kleine groep buiten bewegen in combinatie met ontspannings-, mindfulnessoefeningen en meditaties. Ervaring met mindfulness en meditatie is niet nodig. Het is niet zweverig maar heerlijk zonder bla, bla met beide voeten op de grond aan de wandel of joggend.

Deze events bieden jou de gelegenheid om in een kleine groep op je eigen tempo in de stad of in de natuur los te laten wat je niet meer dient en frisse energie en ontspanning mee naar huis te nemen. Je sluit aan wanneer jij daar zin in hebt. Leuk om je een keer te ontmoeten.

 • mindful bewegen
 • afwisselend hardlopen/joggen of wandelen
 • enkele ontspannings- en mindfulnessoefeningen
 • meditaties
 • zonder prestatiedruk
 • op jouw eigen tempo
 • voor iedereen geschikt
 • sociaal in een kleine groep
 • op jezelf in een kleine groep
 • inclusief aansluitend een kop thee
 • Mindful & Fit in de stad

we joggen ca. 1½ uur waarin we zo veel mogelijk in aandacht lopen met oog voor alle indrukken die je in de stad op kunt doen. Je leert op deze manier anders naar de stad te kijken en hoe je in de drukte bij jezelf stil kunt staan. Tussendoor doen we ontspannings-, mindfulness- en meditatieoefeningen. Aansluitend kun je een kop thee meedrinken en je ervaring met elkaar delen als je dat wilt. Je gaat weer vol nieuwe energie de dag in.

Datum: nieuwe datum volgt
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: centrum van Arnhem
Tarief: € 15,00 per deelnemer per sessie. Deelnemen kan alleen na aanmelding.

 • Mindful & Fit in de natuur

we wandelen ca. 1½ uur waarin we zo veel mogelijk in aandacht lopen en genieten van de natuur. Afwisselend in de bossen in Arnhem, op de Veluwe, over de heide of in de stadsparken. Tussendoor staan we regelmatig stil en doen we ontspannings-, mindfulness- en meditatieoefeningen. Aansluitend kun je een kop thee meedrinken. Je gaat weer opgeladen en vol nieuwe energie de dag in.

Datum: nieuwe datum volgt
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: nog nader te bepalen
Tarief: € 15,00 per deelnemer per wandeling. Deelnemen kan alleen na aanmelding.

 • Mindful & Fit in stilte

we wandelen op basis van de seizoenen van het jaar ca. 1½ uur in stilte en aansluitend kun je een kop thee meedrinken en je ervaring met elkaar delen als je dat wilt. Deze stiltewandelingen brengen je dicht bij jezelf, ze maken je los van je dagelijkse beslommeringen en geven weer nieuwe ruimte en energie. Afwisselend in de bossen van Arnhem, over de heide of in de stadsparken. We genieten van de natuur en tussendoor doen we ontspannings-, mindfulness- en meditatieoefeningen. Je gaat met een voldaan, ontspannen en energiek gevoel de dag in.

Datum: zondag 23 juni en zondag 29 september 2019
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Landgoed Mariëndaal
Tarief: € 15,00 per deelnemer per wandeling. Deelnemen kan alleen na aanmelding.

Ik wil op de hoogte blijven van alle activiteiten van Mindful & Fit

Voorbeeld van events gedurende het jaar

Wild Run of Walk op de Veluwe

Met een kleine groep in aandacht bewegen in de vorm van hardlopen/joggen of wandelen. Zonder bla, bla en met respect voor het wild dat we onderweg tegenkomen, heerlijk genieten van de prachtige bossen en heide van de Veluwe. Bisons, herten, wilde zwijnen, konijnen. Echt speciaal om dit event een keer mee te komen bleven.

Paarse heide run

Met een kleine groep mindful bewegen in de vorm van hardlopen/joggen of wandelen. Genieten van de prachtige paarse heide van de Posbank en de bossen erom heen. Bijzonder mooi event om een keer mee te komen beleven.

Ik heb eind vorige maand meegedaan met de Mindful Paarse Heide Run op de Posbank onder leiding van Désirée. Ik heb nog geen ervaring met Mindful Run, maar ik vond de insteek van deze Mindful Run ‘voor de fun’ erg prettig; in een mooie omgeving relaxed hardlopen en ondertussen vooral ook erg genieten van de prachtige natuur. De heide stond volop in bloei, dus ik heb echt met volle teugen genoten van het glooiende paarse landschap!
Désirée is een lieve, inspirerende én energieke vrouw, die haar passie voor Mindful Running op een fantastische manier op de groep kan overbrengen! Zo fijn! Je hebt mij aangestoken met jouw enthousiasme over Mindful running, Désirée!

~ Esther over de Paarse Heide run

Ik wil alle programma’s bekijken

Rode Maan(s)verduistering

Een heerlijke zomerse wandeling met een kleine groep door enkele parken van Arnhem met als hoogtepunt het bewonderen van de maansverduistering, de bloedmaan én de planeet Mars op Hoogte 80, het hoogste punt van Arnhem. Het was een gezellige en bijzondere avond.

Ook namens mijn vrouw wil ik je bedanken Désirée voor een leuke avond maan kijken. Vooraf niet verwacht dat kijken naar een vast punt in de lucht zoveel rust geeft. Ga graag een volgende activiteit weer mee.

~ Erwin over de wandeling tijdens de Rode maan(s)verduistering

Het was gezellig en een bijzondere ervaring. Dank je wel Désirée

~ Joyce over de wandeling tijdens de Rode maan(s)verduistering