Corona update:
De afstand tussen elkaar is gedurende het coronavirus 1,5m
en daarmee RIVM-veilig

Over Mindful & Fit

Vitaliteits- en Mindfulnesscoaching voor jou individueel (1-op-1), in een groepscursus of bij een event.
De basis is in de natuur in beweging zijn, fysiek (jouw lijf) en mentaal (jouw hoofd).
Jouw tempo is leidend, zonder prestatiedruk, met Mindfulnessoefeningen en ademhalingstechnieken.

De aanpak is zonder bla, bla, niet zweverig en met beide voeten op de grond.

Het resultaat? Rust in je hoofd en lijf. Daardoor voel je je energiek. Je straalt weer!
Je voelt je mentaal en fysiek fit.

Voor wie?

Voor als je jezelf op een effectieve en no nonsense manier in de natuur in beweging wilt brengen. Zowel met jouw lijf als met jouw hoofd. Individueel of in een groep.

Of het nu gaat om op een rustig tempo met meer aandacht voor jezelf aan je conditie werken of om het doorbreken van patronen en ballast van je af gooien. Jouw tempo en energieniveau is leidend.

Je vindt het belangrijk dat jouw coach midden in het leven staat en oog voor jou heeft.

Je bent van harte welkom.

Herken je jezelf in onderstaande?

Mindful & Fit Walk - Park Klarenbeek
Individuele coaching
 • Je wilt minder in jouw hoofd en meer contact met jouw gevoel
 • Je wilt beter met de disbalans van het leven omgaan, veerkrachtiger zijn
 • Je ervaart stressklachten en/of je herstelt van een burn out
 • Je wilt van het vele piekeren af
 • Je wilt meer energie
 • Je wilt beter met stressgevoelens omgaan
 • Je wilt het anders in je leven, maar weet nog niet zo goed wat en hoe
 • Je wilt niet meer op de automatische piloot door het leven gaan
 • Je wilt meer in contact zijn met jezelf, jouw (zelf)bewustzijn vergroten
 • Je gaat jezelf nu eindelijk serieus nemen
 • Je wilt inzicht in jouw denk- en gedragspatronen
 • Je bent de balans tussen privé en werk kwijt
 • Je wilt vanuit meer rust en ontspanning leven én werken
 • Je wilt zonder prestatiedruk op jouw eigen tempo bewegen
 • Je hebt last van ademhalingsproblemen (hyperventilatie, astma, bronchitus, COPD) en wilt een gezondere ademhaling aanleren en de klachten verlichten
 • Je voelt je onzeker
 • Je hebt last van faalangst
 • Je herstelt van een blessure
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ‘pleast’ graag
 • Je wilt quality tijd voor jezelf, mentaal en fysiek in beweging komen zonder aan een abonnement vast te zitten

Bij Mindful & Fit word je begeleid door een professional die ook ervaringsdeskundige is. Ik heb gemerkt dat mijn coachés het prettig vinden om herkenning bij mij te vinden en zich daardoor begrepen voelen wat een prettige en veilige sfeer creëert.

Ik wil weten welke programma’s ik kan volgen

Wat is mindful bewegen?

Mindful bewegen is bewegen met bewuste aandacht voor het moment. Doordat je bewust met je aandacht bij je ademhaling bent en je je daarmee bewust van je lichaam bent, geeft je dat een rustiger en ontspannen gevoel in je hoofd. Je verlegt de focus van jouw hoofd naar jouw lijf in het huidige moment. Je komt meer bij je gevoel. Je gaat van je hoofd naar je hart. Je ervaart rust in je hoofd en rust in je lijf.

Mindful bewegen leert je beter luisteren naar wat je lichaam nodig heeft én naar wat het aan kan. Je leert je eigen grenzen kennen en kan deze grenzen bewaken. Dit vermindert de kans op blessures en de kans op stress- en burn out klachten. Je loopt jezelf letterlijk en figuurlijk niet (meer) voorbij.

Gedachten maken hoe je je voelt. Als je hoofd vol stress of emotie zit, kunnen deze gedachten over wat je voelt in je lichaam het leven zwaarder maken en wordt het dagelijks leven een grote klus.

Als je je realiseert dat je gedachten hèbt en je jouw gedachten niet bènt en je ze los kan laten, ontspant je dat en voel je je lichter. Je hebt daarmee zelf de regie over jouw leven. Door op een meer bewuste manier in het hier en nu te bewegen, weer contact met jezelf te maken, bereik je deze innerlijke rust.

Heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam én op je mentale fitheid.
Regelmatig sporten en bewegen, helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen en al aanwezige klachten te verminderen.

Bewegen maakt je blij, je voelt je er fris en fit door in zowel je hoofd als je lijf.
Veel mensen staan heel prestatiegericht in het leven. Als je dat geen prettig gevoel vindt, dan kun je dat zelf veranderen.

Met de programma’s van Mindful & Fit leer je hoe je volop van sport en bewegen zonder prestatiedruk kunt genieten. Hoe je meer in contact komt met wat voor jou goed voelt in zowel jouw hoofd als lichaam. Ook ga je de omgeving waarin je loopt met andere ogen bekijken. Je bent meer in het ‘hier en nu’ en kunt daar van genieten. Het behalen van een prestatiedoel is ook met deze methode haalbaar. Je gaat daar alleen meer bewust en ontspannen mee om.

Lopen zonder app, zonder muziek houdt focus op jezelf. Je leert (beter) te luisteren naar je eigen lichaam waardoor je meer bij jezelf komt en je zelfs de kans op blessures vermindert.

Je wordt je bewust van je eigen loophouding, je hebt jouw aandacht bij het bewegen en de kracht en energie van je hoofd en lichaam. Door op deze manier meer in het ‘hier en nu’ te zijn, maak je je hoofd leeg en geniet je veel meer van het moment.

Je ervaart hierdoor rust in je hoofd, je voelt je ontspannen, je piekert minder en leert met praktische oefeningen hoe je dit in je dagelijks leven vast kunt houden.

Is een vaardigheid die je kunt leren. Door het je eigen maken van Mindfulness, leer je in het hier en nu te zijn.

Waar je aandacht is, daar ben je. Doordat je leert je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de hersenspinsels, van jouw piekergedachten in je hoofd. Je realiseert je dat je gedachten hèbt en je jouw gedachten niet bènt en je ze dus ook los kan laten. Dit creëert een zekere afstand tot die gedachten en je schept hiermee ruimte in je bewustzijn.

Binnen de Mindfulness beleven we onze zintuigen (zien, horen, ruiken, voelen, proeven) meer bewust. Jouw zintuigen helpen je om bewust te ervaren wat er is, nu op dit moment.

Door de Mindfulnessoefeningen voel je je kalmer, pieker je minder, meer in contact met jezelf, ervaar je meer rust in je hoofd en lijf en geniet je meer van het moment.

Doen we ontelbare keren per dag en vaak onbewust. Tijdens (in)spanning houden we de adem vaak vast. Veel mensen hebben moeite met hun ademhaling. Een juiste manier van ademhalen kan veel voor goeds voor je gezondheid doen.

De technieken die je leert, maken je bewust van jouw huidige manier van ademhalen en hoe deze manier vooral in het dagelijks leven en in combinatie met sport en bewegen voor je voelt.
Je maakt kennis met de neusademhaling en leert het maximale rendement uit je ademhaling te halen.
Als je gedurende je dag en tijdens sport en bewegen verkeerd ademt, verbruik je veel te veel energie en ben je snel vermoeid. Dat kan jij zelf veranderen.

Het ademhalen door de neus zorgt ervoor dat je op een gedoseerde en efficiënte manier precies genoeg zuurstof in je longen krijgt en je de afvalstoffen ook weer op een gedoseerde manier uitademt. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt, hoe lager je hartslag is.
Je voelt je energiek en ontspannen.

Ademhalen via de neus is dus een stuk gezonder dan ademhalen via de mond – zowel in je dagelijks leven als tijdens sport en bewegen.

De natuur wil helemaal niets van je. Alles in de natuur is gewoon zichzelf.
Je kunt er heel goed ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en goed in contact met jezelf komen. Je energie opladen.

In de natuur zijn, werkt ontspannend en geeft je een fris, helder, vitaal gevoel in je hoofd en lijf.

Door buiten te bewegen, neem je afstand van jouw dagelijks leven, van jouw automatische piloot. Je kijkt hierdoor frisser en daardoor makkelijker naar jouw denk- en gedragspatronen, je herkent bepaalde keuzes en krijgt inzichten in welke stappen je verder in je leven wilt zetten. Door in de natuur te zijn worden jouw interne processen duidelijker.

Mindful bewegen in de natuur is heilzaam, het versterkt jouw contact met je zintuigen (zien, horen, ruiken, voelen, proeven) wat je goed in contact maakt met jezelf. Er is zoveel puurs te zien, te horen, te ruiken, te voelen en te proeven in de natuur. De combinatie van het doen van mindfulness oefeningen in de natuur, word je je dus meer bewust van jouw zintuigen, leer je beter in het NU te zijn, je ervaart wat er NU is, op dit moment. Je bent meer in contact met jezelf.

Daarom vinden alle activiteiten van Mindful & Fit buiten plaats, in de prachtige bossen en parken van Gelderland.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Doe de gratis intake

Wie is Désirée Holstege

Ik ben Désirée, 46 jaar en moeder van een zoon van 11 jaar. De natuur in, bos, park, aan zee, ik vind het een feestje. Ruim 20 jaar ben ik bezig met mindfulness, bewustwording, sport en bewegen, coaching, lichaamswerk, yoga, meditatie, begeleiden van mensen, studie en individuele trajecten. Sporten doe ik graag in de sportschool met een les bodypump of kickboksen, maar het liefste sport ik buiten, joggen of bootcamp in de natuur. Ik gebruik hiervoor nooit een app of horloge voor prestatie. Al van jongs af aan sport en beweeg ik op gevoel. Altijd al heel mindful dus.

Als coach ben ik te omschrijven als enthousiast, energiek, authentiek, doortastend, betrokken en ik sta met beide voeten op de grond, zonder bla, bla. Ik kijk met een nieuwsgierige en open blik naar mijn cliënten en het leven. Plezier en lachen vind ik heel belangrijk.

In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan uit zowel studie als het leven zelf. Zelf heb ik hyperventilatie, stressgevoeligheid en een burn out mogen beleven en hierbij ervaren dat de methodieken die ik gebruik effectief zijn. Ik heb het inzicht in mezelf en in de ander vergroot en geleerd hoe ik vanuit meer rust en ontspanning kan leven én werken. Gelukkig voel ik me al vele jaren mentaal en fysiek fit.

Heel graag help ik jou om dit ook te bereiken.

Ook ben ik, zoals dat tegenwoordig genoemd wordt, multi passionate. Ik heb nog een aantal mooie en leuke opdrachten binnen mijn bedrijf. Hieronder kun je lezen waar ik me nog meer voor inzet gedurende de week.

image00005 b
20170920_143828
20210207_160734b
20170826_084556
2020-Gijs en ik in Sonsbeek

Mijn opleidingen

Het werken in management ondersteunende functies in het bedrijfsleven heb ik altijd gecombineerd met scholing betreffende persoonlijke ontwikkeling van mezelf en het coachen van de ander. De opleiding tot pedagogisch medewerker hebben mijn kennis over de psychologie van de mens vergroot, in trainingen Mindfulness heb ik ervaren hoe veel rust het geeft om in het hier en nu te leven.
In de opleiding tot holistisch coach heb ik mijn energie leren inzetten door Reiki 1, 2, 3 Master, EFT en andere mooie (loslaat) methodieken die het zelfhelend vermogen van ons lichaam en hoofd bevorderen. Al deze ervaring maakt een effectieve combinatie van persoonlijke coaching de natuur, Mindfulness, ademhalingstechnineken en NLP. Met de training Hardlopen als therapie en de training Buyteko methode (hoe je ademhaling te verbeteren) heb ik nog meer over te brengen.
Jaarlijks volg ik bijscholing en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Mijn aanpak

Individuele coaching zonder bla, bla, niet zweverig en met beide voeten op de grond. Met de door mij gebruikte methodieken heb ik zelf mogen ervaren hoe effectief deze zijn. Ik heb me de afgelopen jaren laten opleiden omdat ik het heel graag aan je door wil geven zodat ook jij meer in contact met jezelf bent. Zodat je ook lichter, met een fit gevoel in je hoofd en in je lijf, stressarm, in meer balans in het leven staat.

Alles viel voor mij samen. Ik heb mijn passie én kracht gevonden en dit vormgegeven in Mindful & Fit.

Ik werk lokaal en landelijk samen met andere professionals als Mindfulnesstrainers, yogadocenten, psychologenbureau en loopbaanadviseurs voor jouw aanvullende vragen en leuke events.

Ik ben er voor je

Binnen Mindful & Fit bied ik jou aan waar ik al jaren van overtuigd ben; de kracht van (buiten in de natuur) bewegen op jouw eigen niveau. Ik deel graag mijn ervaring en kennis met je zodat ook jij zowel jouw lichaam als de geest in beweging brengt. Je dichter bij jezelf komt en je ademhalingstechnieken leert waardoor je jezelf mentaal en fysiek fit krijgt én houdt. Je ervaart rust in je hoofd en rust in je lijf.

 • Je straalt weer!

Anderen gingen je voor

Inmiddels heb ik al veel mensen in cursus en individuele coaching mogen begeleiden naar een leven in meer bewustwording en balans. Op deze site lees je tussendoor de reviews van mijn cliënten.

 • Zij hebben hun sparkle gevonden.

Ik doe nog meer leuke dingen

Naast het veel in de natuur zijn met cliënten en cursisten, heb ik een aantal opdrachten binnen mijn bedrijf. Ook hier de rode draad van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst)
Voor het programma JOGG-Teamfit heb ik de heel leuke en mooie opdracht om als Adviseur Gezonde (Sport)omgeving sportlocaties te helpen om een gezondere sportomgeving voor met name onze jeugd te creëren.
Als JOGG-Teamfit Coach voor de provincie Gelderland adviseer en inspireer ik bestuurders, horecaverantwoordelijken, kantinecommissies van sportverenigingen, zwembaden, sportaccommodaties op hun weg naar het meer bewuster en gezonder maken van hun sportklimaat. Dit op de thema’s voeding, roken en alcohol.

Ook voor Buurtlocaties als speeltuinen, kinderboerderijen, wijkcentra, jeugdcentra, moskeeën voorzie ik van kosteloos advies om een gezondere omgeving voor het kind en de jeugd neer te zetten.
Hierin werk ik samen met JOGG regisseurs, Gemeenten, Wethouders, Sportbedrijven, Sportservices, buurtsportcoaches, GGD’s, Iriszorg, NOC*NSF, de sportbonden, Rookvrije Generatie, Voedingscentrum, Trimbos, de koepels van kinderspeellocaties, lokale verenigingsondersteuners en beleidsmakers op het gebied van sport en welzijn.

Landelijke coördinatie:

 • Bij alle Sportfondsen locaties in Nederland coördineer ik de JOGG-Teamfit aanpak. Zij willen al hun locaties een gezondere sportomgeving laten zijn. Hierin onderhoud ik contacten met Sportfondsen Nederland, JOGG en mijn collega coaches die de locaties ondersteunen met hun weg naar gezondere omgeving.
 • ROC Sport, Bewegen, Gezondheid in Nijmegen heeft me gevraagd om hun studenten in leerjaar 3 te begeleiden bij hun examenopdracht. Na een aantal gastcolleges te hebben gegeven, heeft een aantal studenten ervoor gekozen om hun examen binnen hun eigen sportlocatie uit te voeren. Het doel is een gezondere sportomgeving creëren. Hierin begeleid ik de student in mijn regio Gelderland, de besturen van de sportlocaties en buiten Gelderland onderhoud ik de contacten met mijn collega coaches. Op weg naar meer gezondere sportlocaties.

Ook hier draait het om bewustwording creëren.
Wil je meer weten over JOGG of JOGG-Teamfit, zie dan www.jogg.nl, www.teamfit.nl, JOGG-Teamfit Buurt

Vrijwilligerswerk

 • Stichting Bridge to Bridge Arnhem
  Als lid van het Bestuursteam van de Stichting Bridge to Bridge mag ik de KidsRun en de Walk coördineren.
  Een prachtige stichting die sport en bewegen inzet om te herdenken. Run to Liberation!
  De Bridge to Bridge is het belangrijkste jaarlijkse hardloopevenement van Arnhem. Het is een evenement dat voor iedereen toegankelijk is. We bieden de lopers een uitdagend parcours over bezet en bevrijd gebied via de twee bruggen. Hiermee maken we bewust de verbinding met een belangrijk stuk historie van de stad: de Slag om Arnhem. www.bridgetobridge.nl

Ik wil de programma’s zien